Auto tepisi

Auto tepisi se stavljaju ispod nogu vozača i suvozača te se obično sastoje od seta od četiri auto tepiha za jedno vozilo. Služe za lakše održavanje čistoće u automobilu te se izrađuju od različitih materijala, a najviše od platna ili od gume. Naravno, gumeni auto tepisi popularniji su jer se lakše čiste i održavaju te je često to moguće napraviti tek ako istresemo gumeni auto tepih. Dakako, i za ovaj dio u automobilu postoje različita sredstva za održavanje te i različiti načini izrade, a dostupnost i njihova kvaliteta ponajviše ovisi o tome koliko ste spremni odvojiti novaca kako bi ste izbjegli preuranjeno trošenje tepiha (posebice na vozačkom tepihu u području gdje držite pete prilikom vožnje) ili neugodne mirise prouzrokovane korištenjem jeftinih materijala.

U našoj ponudi imamo nekoliko proizvođača auto tepiha kao što su Gledring, Petex (Njemačka), Zubri (Češka) i Frogum (Poljska) kako bi smo zadovoljili potrebe i mogućnosti svakog kupca.

Gledring je jedan od vodećih europskih proizvođača gumenih auto tepiha, prepoznatljiv po modernom dizajnu koji se razlikuje od svih ostalih proizvođača te po vrhunskoj kvaliteti.
Gumeni tepisi Gledring proizvode se od specijalne gume SBR/PE 60SHA koja ima diskretan miris vanilije i proizvodi se od najkvalitetnijeg prirodnog kaučuka. Gumeni tepisi Gledring posjeduju sve ISO certifikate, kao i ekološke certifikate i proizvode se u skladu sa svim europskim direktivama i zakonima koji se primjenjuju u automobilskoj industriji. Gledring gumeni tepisi dizajnirani su modernije od kunkurencije što omogućava izuzetno lagano održavanje i dugotrajnost. Pogodni su za sve vremenske uvjete i za sva godišnja doba te uljepšavaju Vaše vozilo. Tepisi se pakiraju na kvalitetnu vješalicu s modernom kartonskom ambalažom prepoznatljivog dizajna i u kartonske kutije od pet garnitura. Specifična težina jedne garniture tepiha je 4,5 kilograma.
U ponudi su univerzalni gumeni tepisi (4 modela za podnicu vozila i 1 model za prtljažnik vozila) i tipski tepisi za sve marke i modele automobila.

Ali, ti proizvođači, iako nude velik izbor modela, ne nude sve. Zato, ako imate stariji ili vrlo rijedak model automobila, vrlo je vjerojatno da su se originalni tepisi prestali proizvoditi. Ako i dalje želite gumene tepihe, nudimo kvalitetu SPECIAL GUMA. To je guma u pločama ili roli koja se izrezuje po kroju, a zatim obrubljuje tekstilnom trakom (u tom slučaju nema povišenog ruba kao na originalnim tepisima).

Još jedna dodana vrijednost kvalitete SPECIAL GUMA je prtljažni prostor. Gumenih tepiha za prtljažni prostor dostavnih vozila nema u ponudi europskih dobavljača, ali mi ih možemo dati izraditi u varijanti tekstilnih tepiha ili SPECIAL GUME.

Surađujemo sa domaćim renomiranim proizvođačima tekstilnih tepiha i auto presvlaka kako bi smo Vam mogli ponudti najbolje moguće auto tepihe po izvrsnim cijenama s brzim rokom isporuke (obično 2-4 radna dana da se tepisi sašiju i isporuče u dućan).

Proizvode tekstilne tepihe za automobile, i to tako da precizno odgovaraju svakom modelu, uključuju sve potrebne fiksatore, jastučiće za petu na vozačevom tepihu (osim na Luxus i Prestige tepisima koji ga nemaju), tekstilni obrub u raznim bojama.
Koriste certificirane EU materijale, vrlo robusne, izdržljive, otporne na mrlje i blijeđenje boje.
Nude razne krojeve, za osobne automobile, kombije, kamione, buseve, i to za unutrašnost i za prtljažni prostor.

Kvalitete tepiha su kategorizirane po imenima: Practic, Economic, Elegant, Comfort, Robust, Luxus, Prestige.
Practic je najniži cjenovni razred i često se kupuje kada se vozilo prodaje, kada se poklanja tepih, ili ako se radi vrlo mala godišnja kilometraža.
Economic je odlična varijanta za one koji ne žele puno uložiti u tepihe, a žele ga imati više sezona.
Elegant je best buy varijanta i najprodavaniji tepih, omjer cijene naprema kvaliteti ga čini najčešćim izborom naših kupaca.
Comfort je stepenicu iznad Eleganta, ali još uvijek ima pojačanje tepiha kod vozača, dok Luxus i Prestige nemaju pojačanje kod vozača jer ti su tepsi već sami po sebi debeli i preko 1cm.
Luxus i Prestige se često kupuju za vozila više i vrlo visoke cjenovne vrijednosti.
Robust je originalni tepih koji je dolazio u Mercedesovim modelima, on je tanji tepih s ojačanjima, uzdužnim prugama.

Auto presvlake – šivane po mjeri

Dizajn auto presvlaka izvodi se tako da je što sličniji originalnom kroju sjedala. Koriste se certificirani EU materijali, lamelirani spužvom koja pruža udobnost.
Krojevi su rađeni tako da precizno pristaju baš tom modelu, koriste se CAD/CAM strojevi prilikom krojenja, a ukrasni šav prati linije prednjih sjedala i podiže vizualni izgled vozila.
U kroj auto presvlake mogu biti uključeni otvori za zračne jastuke (airbag), Isofix za dječju sjedalicu, otvori za pojaseve i ručice za preklapanje, zatim presvlake za naslone za glave, naslone za ruke i konzole. Također mogu se napraviti i džepovi na poleđini prednjih sjedala kao dodatno mjesto za pohranu stvari u vozilu. U ponudi imamo razne krojeve, za osobne automobile, kombije, kamione, buseve.

Proizvod koji je u potpunosti izrađen u Hrvatskoj, od certificiranih EU materijala (postojanost boje, otpornost na svjetlost i temperaturu, negorivost, trajnost).
Centralni dio (dezenirani) je Jacquard materijal, dok su bočni i stražnji materijali Jersey vrste.

Kombinacije dezena su nazvane prema međunarodnoj fonetskoj abecedi (Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec) i možete ih vidjeti uživo kod nas u dućanu gdje će vam naše prodajno osoblje ujedno i pojasniti sve nedoumice koje imate oko ugradnje i/ili dizajna samih auto presvlaka.Čišćenje i podmazivanje

Sredstva za čišćenje vjetrobranskog stakla

Vjetrobranska stakla moraju biti čista kako bi vožnja bila pregledna i sigurna. Važnost čistih vjetrobranskih stakala uviđamo tek kada se vozimo po blatnjavoj cesti i vozilo ispred nas nam stalno podiže kapi blata i vode. Postoji niz sredstava za čišćenje vjetrobranskih stakala. Neki vozači koriste samo vodu, međutim ona postaje problematična kada su temperature ispod nule jer se voda tada zaleđuje pa može puknuti i spremnik tekućine. Stoga je mnogo bolji izbor koristiti originalna sredstva za čišćenje vjetrobranskog stakla jer ona već u sebi imaju sredstvo protiv smrzavanja, a također i šampon koji je potreban da bi staklo bilo čisto.

U našoj ponudi imamo ljetne i zimske tekućine za pranje stakla, sredstva za odmašćivanje stakla te nano premaze za stakla.

Krpe, spužve i četke za čišćenje

Dobre krpe za čišćenje pola su posla i kada se čisti domaćinstvo, to svaka domaćica i domaćin znaju, međutim to jako dobro znaju i svi vozači koji vode brigu o svojim vozilima. Naime, teško je dobro oprati vozilo ako krpa za čišćenje iza sebe ostavlja dlačice, mrvice i tko zna što sve ne. Danas su najpopularnije krpe za čišćenje od mikrofibre jer mogu upiti mnogo tekućine te ne ostavljaju dlačice, a u auto industriji također su veoma popularne i one od tako zvane jelenje kože. Bitno je da krpa za čišćenje dobro upija, ne ostavlja tragove ni dlačice, ali također i da ne grebe (ostavlja tzv. swirl marks) jer znamo koliko auto karoserija može biti osjetljiva na svaku vrstu grebanja.

Možemo vam ponuditi

 • krpe i ručnike od mikrofibre za brisanje vozila nakon pranja,
 • krpe od mikrofibre za brisanje prilikom poliranja i/ili voskanja vozila
 • krpe od jelenje kože (naša preporuka je uvijek Kanebo krpa, odnosno, po novome – Aion)
 • spužve za pranje vozila
 • četke i kistove za čišćenje aluminijskih naplataka (felgi)

Profesionalna sredstva za čišćenje

Profesionalna sredstva za čišćenje vozila najčešće se mogu pronaći u autopraonicama. Profesionalna sredstva za čišćenje uključuju široku paletu proizvoda, a najčešće se radi o raznim šamponima, gelovima, voskovima i sredstvima za poliranje. Neka od profesionalnih sredstava za čišćenje su sredstva za pretpranje, sredstva za čišćenje mušica, sredstvo za čišćenje naplataka od legura te metalnih naplataka, sredstva s visokim stupnjem odmašćivanja, za snažna pretpranja, za pranje cerada, za dodavanje mirisa, za uklanjanje katrana, s efektom poliranja i samosušenja, polirajući vosak, silikonski vozak, zaštitni vosak, samopolirajući vosak, sredstva za obnavljanje guma i plastike, sredstva za mokro usisavanje i da ne nabrajamo dalje.

Sredstva za čišćenje vanjštine

Brojna su sredstva za čišćenje vanjštine vozila i ponekad je doista teško izabrati koje bi bilo najbolje. Svaki dobar vozač brine o vanjštini svoga vozila pa su sredstva za čišćenje vanjštine veoma prodavana. Ona se razlikuju po svojoj jačini čišćenja, ali i formi te obliku. Tako postoje tekuća sredstva za čišćenje vanjštine, a najčešće su to razni šamponi. Također postoje i sredstva za čišćenje u obliku gelova te krema, ali i maramica te razni voskovi koji osim što održavaju čistoću i sjaj također i služe za lagano poliranje i uklanjanje manjih ogrebotina. U sredstva za čišćenje vanjštine ubrajaju se ne samo ona za čišćenje limenog dijela vozila već i ona za gumu i plastične dijelove.

Sredstva za poliranje

Zbog utjecaja iz atmosfere, ali i sunčevih zraka boja na automobilu može malo izblijedjeti ili se to barem tako može činiti. Kako bi se vratio stari sjaj boje često nije dovoljno samo oprati automobil šamponom već ga je potrebno i ispolirati. Postoji niz sredstava za poliranje koja se mogu kupiti u svakoj malo boljoj trgovini s auto kozmetikom. Sredstva za poliranje obično imaju blago abrazivan utjecaj pa se trebaju lagano utrljavati u lim. Mogu biti u obliku raznih pasta, krema ili voskova, dok se s vremena na vrijeme sredstva za poliranje pojave i obliku olovke. Koje god sredstvo izabrali, svakako imajte na umu da se trebate pridržavati uputstva za uporabu te raditi veoma nježno.

Sredstva za održavanje i servisiranje

Sredstva za održavanje i servisiranje široka je skupina proizvoda, a radi se o proizvodima kojima se automobil čisti ili se koriste prilikom servisa. Sredstva za održavanje i servisiranje mogu se podijeliti na tekućine, gelove, kreme, sprejeve pa čak i vlažne maramice. Neki od sredstava za održavanje daju čistoću i sjaj te miris, a druga samo neke od ovih karakteristika. Kada govorimo od sredstvima za servisiranje, najčešće su to razne paste, kreme, ali i masnoće i ulja jer se obično radi o podmazivanju određenog dijela na automobilu kako bi ono bolje radio i ispunjavao svoju funkciju. Sredstva za održavanje i servisiranje mogu se pronaći u svim boljim trgovinama auto kozmetike.

Auto mirisi

Auto mirisi su široka kategorija proizvoda koja, kako im i ime kaže, služe kako bi se popravio miris unutar vozila, u prostoru u kojem sjedi vozač i suvozači. U automobilu se uvijek svašta prevozi, ponekad su tu i kućni ljubimci te najrazličitija roba pa je potrebno u cijeli prostor, koji je relativno malen, udahnuti malo zraka. Postoji najrazličitija paleta auto mirisa, primjerice razni gelovi, konzerve, sprejevi, tekućine, mirisne maramice, mirisni borići i slično.

U našoj ponudi imamo Areon osvježivače zraka u različitim oblicima i pakiranjima sa svježim, energizirajućim pa čak i parfemskim mirisima. Ovi svestrani i moderni osvježivači zraka prava su poslastica za Vaš automobil.

Čišćenje i podmazivanje

Kada govorimo o čišćenju i podmazivanju vozila, postoje razna sredstva za to. Pričamo li samo o čišćenju, onda su tu razni šamponi, gelovi, vlažne maramice, mirisne tekućine, pjene i sredstva za poliranje te posebno sredstva za čišćenje kokpita. A kada govorimo o podmazivanju, također postoji niz proizvoda, primjerice silikonski sprej, bijela mast, dubinsko ulje, sredstvo za podmazivanje kod visokih pritisaka te višenamjenski sprej. Kao što se može i zaključiti, mnogo je sredstava za čišćenje i podmazivanje na vozilima, samo svatko treba izabrati prema svojim preferencijama i navikama te s obzirom na ono što mu je u određenom trenutku potrebno.

U našem širokom asortimanu, između ostalog, možete pronaći:

 • sprej za čišćenje kočionog sistema (eng. brake cleaner)
 • sprej za čišćenje karburatora/rasplinjača (eng. choke cleaner ili carburator cleaner)
 • sprej za čišćenje lanaca (eng. chain cleaner)
 • sprej za podmazivanje lanaca (eng. chain lube)
 • sprej za podmazivanje navoja (praktičan prilikom ugradnje i štelanja podesivih amortizera, tzv. gewindi)
 • sprej za odmašćivanje i sprej za podmazivanje sportskih filtera zraka (tzv. K&N Recharge kit)
 • sprej za podmazivanje WD-40
 • koncentrirane tekućine za odmašćivanje (Mafrasol, Dimmer i sl.)
 • silikon sprej (eng. silicone spray)
 • bakreni sprej (eng. copper spray)
 • mast za ugradnju kočnica (na bazi keramike ili plastike, kao Textar Cera Tec ili ATE Plastilube)
 • mast za podmazivanje ležajeva

Zimski artikli – odleđivači bravica, stakala, strugači leda

Kada nam stigne zima i temperature se spuste ispod nule, mnogi se suočavaju s raznim problemima na svojim vozilima, posebice ako nisu garažirana. Najčešće je to zaleđena voda u spremniku tekućine za vjetrobranska stakla te, dakako, zaleđene brave. U zimske artikle za održavanje automobila ubrajamo odleđivače stakala, odleđivače brava, strugače za led, tekućinu za pranje vjetrobranskih stakala sa sredstvom protiv zamrzavanja. Zimski artikli veoma su bitni u zimskim mjesecima i posebice kada se spremate na put, stoga nikada nemojte ostaviti svoje vozilo bez ovakvih, zimskih artikala. Mogu se kupiti u obliku tekućina, sprejeva i slično. Često se misli kako se mogu zamijeniti ‘narodnim sredstvima za odmrzavanje, kao što je otac, ali to nikako ne valja napraviti.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja, ova stranica koristi kolačiće.